Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa cara ngurutake plastik?

2024-02-23

Ngurutake plastikmelu misahake macem-macem jinis plastik adhedhasar sifat lan ciri. Sawetara cara sing umum digunakake kanggo ngurutake plastik:


Pengurutan Manual: Iki kalebu mriksa lan ngurutake plastik kanthi visual kanthi tangan adhedhasar karakteristik fisik kayata warna, wujud, lan tekstur. Nalika ngurutake manual kanthi intensif tenaga kerja bisa efektif kanggo operasi skala cilik utawa nalika ngatasi sampah plastik campuran.


Urut Otomatis: Ngurutake otomatis nggunakake mesin sing dilengkapi sensor, kamera, lan teknologi liyane kanggo ngenali lan misahake plastik adhedhasar macem-macem kritéria kayata warna, kapadhetan, lan komposisi kimia. Cara iki luwih cepet lan luwih efisien tinimbang ngurutake manual lan umume digunakake ing fasilitas daur ulang skala gedhe.


Spektroskopi Near-Infrared (NIR): Spektroskopi NIR nyakup cahya infra merah sing mencorong menyang bahan plastik lan ngukur dawane gelombang sing dibayangke kanggo ngenali lan nggolongake plastik adhedhasar komposisi molekul. Cara iki umume digunakake ing sistem ngurutake otomatis kanggo ngurutake plastik kanthi cepet lan akurat miturut jinis.


Pemisahan Kapadhetan: Pemisahan Kapadhetan gumantung marang prinsip manawa macem-macem jinis plastik duwe kapadhetan sing beda. Ing cara iki, plastik dicampur karo cairan sing kapadhetan dikenal, kayata banyu, lan diurutake adhedhasar daya apung. Plastik sing luwih abot klelep nalika plastik sing luwih entheng ngambang, ngidini pamisahan.


Flotasi: Flotasi kalebu nyemplungake plastik ing larutan cair kanthi kapadhetan tartamtu sing ngidini jinis plastik tartamtu bisa ngambang nalika liyane tenggelam. Cara iki utamané efektif kanggo misahake plastik karo Kapadhetan padha.


Pemisahan elektrostatik: Pemisahan elektrostatik nggunakake muatan listrik kanggo narik lan misahake plastik adhedhasar sifat listrike. Plastik diisi nalika ngliwati medan listrik, nyebabake kepincut utawa ditolak saka permukaan tartamtu lan ngidini pamisahan.


Pemisahan Magnetik: Pemisahan magnetik kalebu nggunakake magnet kanggo narik lan misahake plastik ferrous (magnetik) saka plastik non-ferrous. Cara iki efektif kanggo misahake plastik sing ngemot bahan magnetik, kayata sawetara jinis kemasan lan elektronik.


Cara kasebut bisa digunakake kanthi individu utawa kanthi kombinasi kanggo ngurutake lan daur ulang bahan plastik kanthi efektif. Pilihan cara gumantung saka faktor kayata jinis lan jumlah sampah plastik, tingkat otomatisasi sing dikarepake, lan teknologi lan sumber daya sing kasedhiya.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept